Читај ми!

Трамп према анкетама убедљиво води у номинацији за републиканског кандидата

Доналд Трамп води против Рона Десантиса са скоро 40 процентних поена у трци за републиканску председничку номинацију, чак и након што је одбио да учествује у дебати са гувернером Флориде и другим ривалима, показала је анкета Ројтерса и Ипсоса.

Истраживање је показало да је половина републиканских испитаника који су пратили прву страначку дебату у среду била отворенија за Десантисову кандидатуру.

Међутим, анкета показује да је Десантис остао "заглављен" на другом месту са 13 одсто подршке републиканских испитаника, док је Трамп, бивши председник, имао 52 одсто, пет процената више него почетком августа.

Дводневна анкета је прикупила онлајн одговоре од 1.004 одраслих Американаца, укључујући 347 републиканаца широм земље, и имала је интервал веродостојности, односно меру прецизности, од око шест процентних поена у оба смера за републиканце.

Десантис и још седам републиканских кандидата учествовали су у дебати у Милвокију, док је унапред снимљени Трампов интервју са новинаром Такером Карлсоном објављен истовремено на Твитеру, имао за циљ да одвуче гледаоце.

Трамп је рекао да не види никакву политичку корист од учешћа у денати, с обзиром на његову огромну предност у истраживањима јавног мњења, упркос оптужницама у четири одвојена кривична случаја. Чини се да су то потврдили резултати анкете Ројтерса и Ипсоса.

Десантис у центру бине

Иако је Десантис стајао у центру бине током дебате, био је у сенци великог дела бурног двосатне расправе технолошког предузетника Вивека Рамасвамија, који се сукобио са бившом амбасадорком УН-а Ники Хејли и другим кандидатима.

Ипак, око половине републиканских испитаника рекло је да је већа вероватноћа да ће подржати Десантиса на основу онога што су чули о дебати. Око четири од 10 републиканаца рекло је да је већа вероватноћа да ће подржати Рамасвамија или Хејлијеву на основу дебате.

Ипак, само пет одсто републиканаца је рекло да је у потпуности подржало Рамасвамија, док је само четири одсто подржало Хејлијеву, слично подршци коју си имали пре дебате.

Бивши потпредседник Мајк Пенс имао је шест одсто подршке републиканаца, али само један од пет републиканаца који су пратили дебату рекао је да је сада отворенији да га подржи.

Око 59 одсто анкетираних републиканаца пратило је дебату, док је 19 одсто рекло да је гледало уживо, а остали су навели да су гледали неке клипове или вести о њој.

Четрдесет један одсто је рекло да ништа није видело или чуло о томе.

Трамп vs Бајден

У хипотетичком дуелу између председника Џоа Бајдена, демократе, и Трампа, већи број испитаника, укључујући и демократе и независне, упитан је кога би изабрали "да се избори за председника одржавају данас“.

Трампа би подржало 38 одсто, а Бајдена 32.

Остали су рекли да нису сигурни, да неће гласати или ће изабрати неког другог.

Бивши председник САД Доналд Трамп предао се у затвору округа Фултон у Џорџији под оптужбом да је покушао да поништи свој изборни пораз 2020. године.

О кривици ће се изјаснити касније, а уз положену кауцију од 200.000 долара Трамп се вратио авионом у Њу Џерзи.

Трамп је први бивши председник САД којем је направљена идентификациона полицијска фотографија, која је одмах и објављена. У претходним случајевима против Трампа то се није догодило.

Према наводима Илона Маска, на Твитеру је фотографију видело 10 милиона људи по сату.

недеља, 03. март 2024.
7° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво