Читај ми!

Ентони Блинкен допутовао у дводневну посету Кини, разговарао са Гангом

Амерички државни секретар Ентони Блинкен допутовао је у дводневну посету Пекингу, пренели су кинески медији. Одмах по доласку разговарао ке са својим кинеским колегом Ћин Гангом. У понедељак се очекује да ће се састати са председником Кине Си Ђинпингом, пренео је АП. Ово је прва посета америчког државног секретара од октобра 2018. године.

Посета Ентони Блинкена.је првобитно била планирана у фебруару, али одложена је због инцидента са кинеским балоном који је оборен америчким пројектилом у ваздушном простору САД.

Пекинг тврди да је оборен кинески метеоролошки балон, али америчка администрација тврди да је летелица коришћена за "прикупљање осетљивих информација".

Ова дипломатска мисија са високим улозима је покушај да се смире тензије у америчко-кинеским односима које су негативно утицале на глобалне политичке односе.

Ипак, аналитичари сматрају да су слаби изгледи за било какав значајан напредак у вези са најсложенијим питањима са којима се суочавају две највеће светске економије.

Нетрпељивост и узајамне оптужбе стално ескалирају због низа несугласица које имају импликације на глобалну сигурност и стабилност, преноси америчка агенција. 

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара