Читај ми!

Аутобус са сватовима преврнуо се у Аустралији – 10 мртвих, 25 повређених

Најмање 10 људи је погинуло, а више од 20 је хоспитализовано након што се аутобус који је превозио сватове са венчања преврнуо у Хантер велију, аустралијском региону познатом по вину.

Путници су се враћали са венчања у винарији у недељу увече када се њихов аутобус око 23.30 преврнуо, док је скретао са пута на кружном току. Полиција је поренула истрагу, а 58-годишњи возач аутобуса је ухапшен. Он је такође задобио повреде.

Стахује се да би број страдалих могао да буде већи, јер је 25 путника пребачено у болницу, од којих два авионом.

Надлежни наводе да је могуће да још има заробљених људи у аутобусу, а требало би да буде довезен кран који ће подићи возило.Аутобус ии даље на боку и да би људи могли да буду заробљени испод, а на лице места ће "у неком тренутку" бити доведен и кран да подигне аутобус.

У тренутку несреће, на путу је било магле.

Аустралијски премијер Ентони Албаниз рекао је да је "окрутно, тужно и тако неправедно" да се "радосни дан на тако прелепом месту заврши са тако страшним губицима живота".

"Људи унајмљују аутобусе за свадбе како би заштитили своје госте, а то само доприноси незамисливој природи ове трагедије“, рекао је он на конференцији за новинаре у Канбери.

Хантер вели је познат по виноградима и аутохтоним сортама вина, што га чини популарним местом за туристе и групне излете.

Полиција је саопштила да и даље ради на идентификацији жртава несреће и контактирању њихових најближих рођака.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије