Читај ми!

Шумски пожари бесне Канадом – због дима Њујорк најзагађенији град на свету

У Канади бесне шумски пожари. Само је у покрајини Квебек активно 150 пожара. Хиљаде становника су евакуисане. Небо над Отавом је због пожара било наранџасто, а грађани се позивају на опрез због загађења ваздуха. Због дима који долази из Канаде и Њујорк се нашао у врху листе најзагађенијих градова на свету.

Шумски пожари бесне широм Канаде. У покрајини Квебек, у којој је активно 150 пожара, евакуисане су хиљаде угрожених становника. 

Пожара има и у Онтарију и Алберти, чему су допринеле високе температуре и суви временски услови.

Ватра је захватила и друге покрајине, а сматра се да би овогодишњи шумски пожари могли бити најтежи у историји Канаде. Надлежни очекују тешку летњу сезону.

Загађење је велико и у градовима. Грађанима се препоручује да пре изласка из куће провере ниво загађења и да предузму мере заштите, нарочито због тога што се у ваздуху налази и велики број ПМ 2,5 честица које су посебно штетне.

Због велике загађености и пожара у околини, небо над престоницом Отавом је било наранџасто, а многи грађани носе заштитне маске.

Дим стигао и до Њујорка, забрањене активности на отвореном

Ветар носи дим и ка Сједињеним Државама. Њујорк се због тога нашао у врху листе најзагађенијих градова на свету, преноси Си-Ен-Ен.

Њујоршке власти су због великог загађења у 10 школских округа забраниле активности и догађаје на отвореном, а ученицима није дозвољено да напуштају школске зграде ни током одмора.

Упозорење на загађење ваздуха издато је и у Минесоти, Висконсину, Илиноју и Мичигену, а дим је стигао и до Чикага и Детроита.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво