Си и Путин разговарали четири и по сата

Председник Русије Владимир Путин и председник НР Кине Си Ђинпинг разговарасли су у Кремљу четири и по сата. Путин је честитао Сију на новом мандату, док је Си рекао да је уверен да ће руски народ подржати Путина на предстојећим председничким изборима. Једна од тема биће и кинески мировни план за Украјину.

Си и Путин разговарали четири и по сата Си и Путин разговарали четири и по сата

Си је стигао у тродневну радну посету Русији данас око 13.00 часова. Према протоколу, највише активности кинески председник имаће другог дана посете.

Кинески председник Си Ђинпинг рекао је колеги Владимиру Путину да је уверен да ће га руски народ подржати на председничким изборима 2024. године.

"Знам да ћете следеће године имати председничке изборе у вашој земљи", рекао је Си на почетку састанка.

"Захваљујући вашем снажном вођству, Русија је направила значајан напредак у остваривању просперитета у претходним годинама. Уверен сам да ће вас руски народ снажно подржати", рекао је Си, који је Путина назвао "драгим пријатељем".

Путин је на власти дошао последњег дана 1999, када је Борис Јељцин поднео оставку. Још није рекао да ли ће се кандидовати на предстојећим изборима.

Председник Русије је честитао кинеском председнику на новом мандату на челу државе, наводећи да њихове земље треба да имају блиске односе. Навео је и да Русија поштује кинески мировни план за Украјину.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво