Генерални директор Би-Би-Сија не даје оставку због Линекера

Британска државна телевизија Би-Би-Си "напорно ради на решавању проблематичне ситуације" везане за суспензију ТВ и фудбалске звезде Гарија Линекера, пише у саопштењу тог медија, а преноси Ројтерс. Генерални директор Би-Би-Сија Тим Дејви се извинио гледаоцима и изјавио да неће дати оставку.

Генерални директор Би-Би-Сија не даје оставку због Линекера Генерални директор Би-Би-Сија не даје оставку због Линекера

Би-Би-Си је кренуо у решавање проблема после одбијања Линекерових колега да дођу на редовна емитовања својих емисија, као знак солидарности.

"Жао нам је због ових промена за које знамо да ће бити разочаравајуће за љубитеље спорта на Би-Би-Сију. Напорно радимо на решавању ситуације и надамо се да ц́емо то ускоро учинити," наведено је у саопштењу.

Прво је кренуло од Алана Ширера и Јана Рајта, колега из емисије "Меч дана" (Match od the day), па се проширило и водитеље и аналитичаре других емисија. Свесни да остају без редовног програма, Би-Би-Си је увидео да је суспензија прејака мера и кренули су у преговоре.

Некада велика звезда енглеског и светског фудбала, Гари Линекер се нашао под ударом политичара и медија због твита у ком критикује мигрантску политику владе Уједињеног Краљевства. Би-Би-Си је изашао са саопштењем да запослени у тој кући према статуту не смеју да бирају политичке стране у јавности.

Бивши ас Лестера, Тотенхема, Евертона и Барселоне је члан емисије "Меч дана" од 1999. године и најплаћеније је ТВ лице на тој телевизији.

Уместо фудбала - класична музика

Радио Би-Би-Си уместо редовне спортске емисије "Зовите Роба Филипса" емитује класичну музику. Емисија није емитвања због редукованог спортског саджаја, услед суспензије Гарија Линекера, уз извињење спикера и напомену "да су свесни да су те промене разочаравајуће по слушаоце спортског програма Би-Би-Сија".

Генерални директор Би-Би-Сија Тим Дејви је у интервјуу поводом суспензије Линекера и непостојања спортског програма изјавио да неће дати оставку. Извинио се гледаоцима, истичући да и је и он љубитељ спорта, тако да разуме њихово незадовољство. 

"Сви желе да мирно реше ситуацију. Гери Линекер је најбољи у свом послу, то није за дебату“, рекао је Дејви у интервјуу урађеном у Вашингтону.

 

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије