Колеге са Би-Би-Сија солидарне са Линекером

Водитељка телевизијског програма "Фудбалски фокус" Алекс Скот на Би-Би-Сију изјавила да "не мисли да је у реду" да се појави у суботњој емисији, након што је та телевизија склонила стручног коментатора и водитеља популарне емисије "Меч дана" Гарија Линекера, због његових коментара на Твитеру о новој мигрантској политици британске владе, објавио је Ројтерс.

Колеге са Би-Би-Сија солидарне са Линекером Колеге са Би-Би-Сија солидарне са Линекером

"Иако волим да се бавим фудбалом, синоћ сам донела одлуку да, упркос невероватној недељи и освајању награде СЈА за спортско новинарство (Sports Journalism Awards), једноставно није у реду да данас наставимо емитовање", написала је бивша дефанзивка Енглеске и Арсенала на Твитеру и додала да се нада да ће се следеће недеље вратити у програм.

И други водитељи су такође отказали учешће у својим емисијама, после одлуке руководства Би-Би-Сија у петак да повуче бившег капитена енглеске репрезентације.

Сукоб је почео након што је Линекер, најплаћенији водитељ Би-Би-Сија, описао нови предлог закона о мигрантима као "окрутну политику усмерену на најугроженије људе, на језику који је сличан оном који је Немачка користила 30-их година".

Би-Би-Си је рекао да мора постојати усаглашен став о Линекеровом коришћењу друштвених мрежа, пре него што се врати у програм.

Џејсон Мухамед, који води Би-Би-Сијев "Final Score" ("Коначни резултат"), такође је у суботу рекао да се повукао из програма.

"Јутрос сам обавестио Би-Би-Си да нећу водити емисију данас поподне на првом каналу", написао је он на Твитеру.

"Само да потврдим да данас нећу бити на телевизији Би-Би-Си", објавила је водитељка бројних емисија Кели Сомерс.

Би-Би-Си је саопштио да ни "Фудбалски фокус" ни "Коначни резултат" неће бити емитовани данас.

Претходно је Удружење професионалних фудбалера (ПФА) саопштило је да је један број играча наговестио да желе да покажу солидарност са Линекером и другим стручњацима у програму.

"ПФА је разговарала са члановима који су желели да заузму колективни став и да покажу своју подршку онима који су одлучили да не буду део вечерашњег програма", наводи се у саопштењу ПФА.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара