Читај ми!

Пуцњава у синагоги у Јерусалиму - 7 мртвих, Нетанјаху на месту злочина, славље у палестинским градовима

Седам особа је убијено, а десет је повређено у пуцњави испред синагоге у Јерусалиму, јављају израелски медији. Полиција је неутралисала нападача који је, према наводима Џерузалем поста, био припадник Хамаса. У палестинским градовима се славило након напада. Генерални секретар УН Антонио Гутерес "дубоко забринут" због ескалације насиља у Израелу.

Израелска хитна помоћ саопштила је да је десет особа повређено у нападу на синагогу, док медији наводе да је седам особа изгубило живот у пуцњави. Међу рањенима је и 14-годишњи дечак.

Полиција је напад описала као "терористички". Како су навели, нападач је аутомобилом дошао до зграде синагоге у северном делу Источног Јерусалима и отворио ватру на вернике.

Полицајци који су дошли на лице места су лоцирали и убили нападача који је покушао да побегне.

На месту злочина су десетине припадника снага безбедности, а према писању медија, они трагају за осумњиченима који су потенцијално помагали нападачу.

Стејт департмент је саопштио да Сједињене Државе осуђују напад у Јерусалиму. Напад је осудио и британски Форин офис, као и Уједињени Арапски Емирати.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво