Читај ми!

Браћа Деђорђо признала убиство малтешке новинарке - осуђени на 40 година затвора

Двојица браће Алфред и Џорџ Деђорђо осуђена су у на по 40 година затвора због убиства малтешке новинарке Дафне Каруане Галиције 2017. године.

Алфред и Џорџ Деђорђо су се изјаснила да нису криви на почетку суђења, али су након дуже паузе њихови адвокати рекли да су пристали да признају кривицу у замену за блажу казну.

Адвокат браће је, такође, рекао да Деђорђови траже помиловање у замену за откривање свега што знају о другим убиствима, бомбама и злочинима. 

Њихов захтев за помиловање није прихваћен и пороти сачињеној од пет мушкараца и четири жене је на почетку поступка наложено да размотре само оно што су чули у судници. 

Пол Каруана Галиција, један од три сина убијене новинарке, поздравио је тај потез, описавши га на Твитеру као "утешну вест".

После њиховог признања кривице, до сада су четири особе сада признале да су учествовале у убиству.

Пета особа, бизнисмена Јорген Фенеч 2019. године, оптужен је да је наручио напад на новинарку, што он пориче. Он  у затвору чека суђење. Тужилаштво за њега тражи доживотну казну затвора

Новинарка Дафна Каруана Галиција била је једна од најистакнутијих истраживачких новинара Малте. Убијена је 2017. године, у близни своје куће, у експлозији бомбе која је била постављена испод њеног аутомобила.

Убиство новинарке изазвало је оштре међународне реакције, те протесте, а премијер Џозеф Мускат је под тим притиском 2019. године био приморан да дâ оставку.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара