Смртна казна за нападе 11. септембра?

Још увек није извесно где ће се судити Калиду Шеику Мухамеду, али у Белој кући већ предвиђају смртну казну главном оптуженом за терористичке нападе на Њујорк и Вашингтон.

Калид Шеик Мухамед, главни оптужени за терористичке нападе на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001. године највероватније ће бити осуђен на смрт, изјавио је портпарол Беле куће Роберт Гибс.

"Мухамед ће се суочити са правдом. Највероватније ће бити погубљен због злочина које је починио", рекао је Гибс у интервјуу Си-Ен-Ену.

Гибс није потврдио извештаје према којима су америчке власти почеле да траже локацију изван центра Њујорка за суђење Мухамеду и још четворици оптужених.

"Разговарамо са властима Њујорка и разумемо њихову забринутост. Договараћемо се и заједно доћи до праведног решења", рекао је Гибс.

Суђење Мухамеду, првооптуженом за напад на Светски трговински центар, и још четворици саучесника требало је да се одржи на Менхетну, недалеко од срушених "близнакиња" у којима је страдало око 3.000 људи.

И даље се не зна се где ће суђење бити одржано, али се помињу Вирџинија и Илиноис, куда треба да се пребаце и затвореници из Гвантанама, америчког затвора на Куби.

До заокрета је дошло након што је градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг одустао од раније подршке том суђењу, истакавши да би трошкови и узнемиреност у граду били превелики.

Саветник у Белој кући Дејвид Акселрод је за телевизију Ен-Би-Си рекао да власти морају узети у обзир противљење локалних власти и грађана и додао да није дефинитивно одлучено где ће се суђење одржати.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара