Читај ми!

Предлог резолуције о Јасеновцу предат Скупштини Црне Горе

Скупштинска већина у Црној Гори предала је парламенту Предлог резолуције о Јасеновцу, јавља РТЦГ, позивајући се на изјаву председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића. Резолуцију је недавно најавио председник Скупштине, а премијер Милојко Спајић је рекао да је спреман да се та резолуција подржи. Хрватска је истакла званичну Подгорицу да би усвајање резолуције могло да заустави њен европски пут, док је председник Србије исткао да му се то чини "као добра идеја".

Скупштинска већина у Црној Гори предала је парламенту Предлог резолуције о Јасеновцу, јавља РТЦГ, позивајући се на изјаву председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића.

Како наводе подгорички медији, Предлог резолуције су потписали сви посланици владајућих партија осим представника албанских партија.

Претходно су представници скупштинске већине разговарали о подношењу тог предлога.

Према сазнањима медија, део учесника је био за то да тај документ буде предложен што пре, док је други део указао да то треба да буде урађено након што буде извесно добијање позитивног мишљења Европске комисије у вези са преговорима о придруживању у области владавине права.

Резолуцију о Јасеновцу најавио је недавно председник Скупштине Андрија Мандић, а премијер Милојко Спајић је рекао да је спреман да се та резолуција подржи.

На најаву Мандића да ће Скупштини Црне Горе бити предложена резолуција о геноциду у Јасеновцу, нотом је реаговала Хрватска, упозоривши званичну Подгорицу да би усвајање те резолуције могло да заустави њен европски пут и угрози билатералне односе двеју држава.

Председник Србије Александар Вучић је јуче у Котору на питање новинара о резолуцији о Јасеновцу рекао да му се то чини "као добра идеја".

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије