Читај ми!

Си-Ен-Ен отпустио Криса Куома, брата смењеног гувернера Њујорка

Телевизијска мрежа оценила је да је њихов водећи новинар Крис Куомо прекршио етичке норме у настојању да помогне брату Ендрју Куому смењеном због сексуалног узнемиравања сарадница.

Само четири дана пошто је суспендован, Кристофер Куомо, један од најпознатијих новинара Си-Ен-Ена добио је отказ.

Разлог је његово понашање током афере која је довела до оставке његовог рођеног брата Ендрјуа Куома, који се у августу 2021. повукао са положаја гувернера америчке државе Њујорк због оптужби да је сексуално узнемиравао 11 колегиница.

До тог тренутка демократа Ендрју Куомо био је један од најпопуларнијих политичара у САД, а либералнији Американци високо су ценили његово руковођење у првим месецима пандемије и супротстављање тадашњем председнику Доналду Трампу.

Ендрју и Крис Куомо синови су легендарног гувернера Њујорка Марија Куома.

Си-Ен-Ен је објавио да су током истраге о понашању њиховог новинара и водитеља емисије "Куомо прајмтајм" дошли до података који његов останак у тиму чини немогућим.

Млађи брат гувернера Ендрјуа педесетједногодишњи Крис тражио је од братовог тима да га активније укључе у медијски тим, користећи своје везе у другим редакцијама како би сазнао које нове оптужбе се спремају против његовог брата.

ТВ мрежа Си-Ен-Ен објавила је да су пре неколико дана да су ангажовали цењену адвокатску канцеларију да испита цео случај и да су током те истраге дошли до сазнања због којих суспензија Криса Куома више није била довољна.

Крис Куомо опростио се од гледалаца и свог тима на Твитеру рекавши да ово није начин на који је желео да оде, али да је већ објаснио мотиве због којих помаже свом брату. Захвалио се тиму с којим је радио и са којим је постигао то да буду најгледанија емисија на овој мрежи.

Крис Куомо је на Си-Ен-Ен дошао 2013. године и врло брзо постао једно од најпрепознатљивијих лица у програму за САД. Током пандемије водио је емисију из подрума своје куће, чак и у августу 2020. када је установљено да је позитиван на коронавирус. 

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво