Читај ми!

Извештај државне тужитељке Њујорка: Гувернер Ендрју Куомо сексуално узнемиравао више жена

Гувернер Њујорка Ендрју Куомо сексуално је узнемиравао најмање једанаест жена, а затим се осветио бившем запосленом који се јавно пожалио на његово понашање, стоји у извештају који је објавила државна тужитељка Њујорка Летиција Џејмс, наводи Си-Ен-Би-Си.

Летиција Џејмс је навела да је Куомо узнемиравао садашње и бивше државне службенике, као и бројне жене изван државне владе. Канцеларија државног тужиоца је о томе објавила и подужи извештај, преноси Си-Ен-Ен.

Џејсмова је навела да је њена истрага открила да се Куомо бавио "нежељеним и несагласним додиривањем", да је давао коментаре "сугестивне" сексуалне природе. Истакла је да је такво понашање створило "непријатељско радно окружење за жене".

Истрага је обухватила 179 појединаца, а тужиоци су прегледали 74.000 доказа, рекла је Џејмсова.

Према њеним речима, ти докази су створили "дубоко узнемирујућу, али јасну слику".

Истрага о тврдњама о сексуалном узнемиравању једна је од неколико које је државно тужилаштво покренуло против Куома, док је политичка олуја беснела око гувернера последњих месеци.

Куомо је негирао оптужбе о томе да је било кога неприкладно додиривао, али је у фебруару саопштио и да су неке примедбе које је упућивао на радном месту "можда биле неосетљиве и превише личне". У том саопштењу се наводи и да му је искрено жао због оних које су те примедбе погрешно протумачиле као "нежељени флерт".

Контроверзе које су пратиле гувернера Њујорка далеко су од признања које је добио на почетку пандемије коронавируса, наводи Си-Ен-Ен.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво