Читај ми!

Захарова: Чешка крива за експлозију, није спроводила надзор

Чешка влада је била немарна и није спроводила надзор над складиштем оружја у Врбјетицама, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Чешки премијер Андреј Бабиш саопштио је раније да Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције које је изнамљивала компанија "Имеx Гроуп" у селу Врбјетице 2014. године.

Истог дана чешки министар спољних послова Јан Хамачек саопштио је да његова земља протерује 18 руских дипломата, који су наводно официри руских обавештајних служби, на шта су руске власти одреговале у недељу протеривањем 20 чешких дипломата. 

"Локалне власти нису знале да од 2006. године складиштење муниције није користила војска, а да Министарство одбране Чешке издаје просторије складишта приватним војним компанијама. Огромна количина оружја која се налазила на складишту осам година била је без било какве контроле", рекла је портпаролка руског МИП-а Марија Захарова, преноси Тас.

Руска званичница је рекла и да не постоје званични резултати истраге из 2014. године, и да седам година након инцидента власти Чешке нису успеле да одговоре на питања ко је крив и шта се тамо догодило и да, иако је двоје људи изгубило живот, није било суђења за све ово време.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара