Читај ми!

Русија протерује 20 чешких дипломата

Русија је прогасила 20 запослених у чешкој амбадсади у Москви персонама нон грата, као одговор на протеривање 18 руских дипломата из Чешке, саопштило је руско Министарство спољних послова.

У саопштењу које је пренела агенција Тас наводи се да је чешки амбасадор у Русији Витежслав Пивонка информисан да је 20 запослених у чешкој амбасади проглашено непожељним и да им је остављан рок до краја сутрашњег дана да напусте Русију.

Раније је руско министарство спољних послова позвало на разговор чешког амбасадора  након што је Праг протерао 18 руских дипломата, јавила је новинска агенција Тас, позивајући се на неименовани извор. 

Премијер Чешке Андреј Бабиш и шеф дипломатије Јан Хамачек саопштили су да ће 18 службеника амбасаде Русије у Прагу бити протерано јер, наводно, раде за специјалне руске војне обавештајне службе.

Чешки званичници тврде да су осамнаесторица руских дипломата били умешани у операцију руске војне обавештајне службе 2014. године када је подметнута експлозија у једно складиште муниције у месту Врбетице у којој је погинуло двоје људи.

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво