Главне вести у САД у 2009.

Неравномеран развој америчке привреде је водећа вест у САД по мишљењу челних људи медијских компанија у тој земљи. На другом и трећем месту, на листи "10 главних вести", су први црни председник САД Барак Обама и реформа америчког здравственог система.

Према анкети коју је спровео "Асошијетед Прес", међу уредницима и директорима медија у Сједињеним Америчким Државама, водећа вест у 2009. години била је неравномеран развој највеће националне привреде у свету.

На другом месту нашла се вест о инаугурацији председника САД Барака Обаме - првог Афроамериканца који је ступио на ту дужност, произилази из анкете коју је новинска агенција АП спровела међу уредницима и директорима медија о 10 "нај" прилога у 2009. години.

Треће место заузела је вест о великој реформи америчког здравственог система, а четврто из области аутоиндустрије - о банкротству "Џенерал моторса" и "Крајслера", као и о "Форду" који је избегао банкротство, али чија је продаја широм света драстично опала.

Појава новог грипа А Х1Н1, који је погодила десетине милиона људи широм света, заузела је на листи пето место.

Вест о све већим бројем жртава у Авганистану и најава Обаме да у ту земљу упути додатних 30.000 војника, нашла се на шестом месту.

Седмо место заузела је вест о смрти краља попа Мајкла Џексона, који је изненада преминуо у 50. години.

Трагедија у тексашкој бази Форт Худ, где је војни психијатар убио 13 особа је на осмом месту, а на деветом вест о смрти дугогодишњег сенатора Демократске странке Едварда Кенедија.

Последње место на листи заузела је вест под насловом "Чудо над Хадсоном" о принудном слетању авиона "Ју-Ес Ервејз" са 155 путника, где нико није настрадао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије