Талибани убијају спорт

Најмање 88 људи погинуло, а 37 је рањено у самоубилачком нападу на одбојкашкој утакмици у Пакистану. Полиција верује да је то одмазда због формирања локалне полиције, која је побуњенике избацила из тог краја.

Бомбаш самоубица усмртио је најмање 88 људи, а 37 је ранио тако што је активирао велику количину експлозива у возилу којим је провалио на локални одбојакашки турнир у Пакистану. 

У експлозији аутомобила-бомбе уништено је више од 20 кућа.

Полиција је саопштила да се инцидент догодио у Лаки Марвату, граду на северозападу Пакистана према граници с Афганистаном, пренео је АП.

Полиција верује да је самоубилачки напад извршен као одмазда за покушај локалног становништва да се ослободе побуњеника.

"Ово је био осињак побуњеника. Мештани су формирали локалну милицију и избацили их из свога краја. Ово заиста личи на одмазду због тога", рекао је шеф локалне полиције Ајуб Кан.

Инцидент се, иначе, догодио близу такозваног племенског појаса и само је последњи у низу крвопролића откако је војска јесенас предузела офанзиву против талибана у Јужном Вазиристану.

Офанзивом су, додуше, побуњеници разјурени, али је и покренут талас осветниких атака у којима је од октобра убијено више од 500 људи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије