Захарова: Америка намерно руши систем стратешке стабилности

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да Сједињене Америчке Државе намерно руше систем стратешке стабилности, јер сматрају да на такво понашање имају ексклузивно право.

Марија Захарова је за руску телевизију Русија 1 рекла да стратешка стабилност и сви пратећи докумети представљају правни оквир за активности држава, а да су САД то систематски уништиле, наводећи као пример споразум о нуклеарним снагама средњег домета и одбијање ратификације уговора о нуклеарном тестирању, преноси Тас.

"Дакле, ово нису пуке речи, то су чињенице које показују да САД намерно руше систем стратешке стабилности", рекла је Захарова.

Русија је потврдила своју намеру да примени Споразум о отвореном небу, о чијој ће се судбини одлучивати на конференцији НАТО земаља чланица.

Амерички председник Доналд Трамп најавио је у четвртак да ће се САД повући из Споразума о отвореном небу, који предвиђа инспекцијске летове преко територија земаља чланица споразума ради праћења војних активности.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара