Израел прихвата решење о две државе

Спремни смо да прихватимо решење о две државе и да тако решимо сукобе са Палестинцима, рекао израелск министар одбране Ехуд Барак и додао да би оне живеле "у миру једна поред друге”.

Министар одбране потпредседник Владе Израела Ехуд Барак изјавио је у Бечу да је његова земља спремна да у мировном процесу иде толико далеко колико је потребно и прихвати решење о дводржавном решењу с Палестинцима.

"Израел је спреман да успостави две државе и да оне живе у миру једна поред друге", навео је Барак на конференцији за штампу после сусрета са аустријским колегом Норбертом Дарабошем.

Барак, некадашњи израелски премијер, уверен је да се решење за конфликт на Блиском истоку може наћи и похвалио је као веома ефикасну аустријску команду мисије УНДОФ, у којој учествује око 380 војника из Аустрије.

"Аустрија је важна чланица ЕУ и пријатељски настројена рема Израелу", навео је Барак.

Подсећајући да су односи две земље у прошлости били у успону и паду, он је рекао да се сада може и треба напредовати на том пољу.

Својом посетом, која је прва посета једног министра одбране Израела Аустрији, Барак, како је истакао, жели да покуша да подстакне јачање односа две земље.

Два министра су у Бечу потписала и Меморандум о разумевању о војној сарадњи.

Аустрија се, како је нагласио Дарабош, труди да има активнију улогу у мировном процесу на Блиском истоку.

Шеф аустријске дипломатије је пренео да та држава стоји на располагању, као место дијалога, за разговоре у мировном процесу.

"Аустрија се јасно залаже за дводржавно решење", подвукао је Дарабош.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара