Британски министар Милибанд у Москви

Отопљавање руско - британских односа, циљ посете британског министра спољних послова Милибанда Москви. Две земље сагласне да је сарадња неопходна код проблема иранског нуклеарног програма, Блиског истока и Авганистана.

Британски министар спољних послова Дејвид Милибанд допутовао је у дводневну посету Русији, са циљем да покуша да "одмрзне" проблематичне односе две земље.

Милибанд се вечерас састаје са руским министром спољних послова, Сергејем Лавровим са којим ће, како је наведено, разговарати приватно.

Русија је задовољна што економски односи с Британијом јачају. Две земље сагласне су да је сарадња неопходна када се ради о проблемима иранског нуклеарног програма, Блиског истока и Авганистана, јављају агенције.

Шеф британске дипломатије требало би сутра да се састане са руским званичницима и пословним људима.

Милибанд је први британски министар спољних послова који је у последњих пет година посетио Русију. Последњи британски шеф дипломатије који је 2004. посетио Русију био је Џек Стро.

Односи две земље су захладнели после убиства бившег руског официра безбедности и британског грађанина 2006. Александра Литвињенка, који је отрован у Лондону, према тврдњама британских власти, полонијумом 210.

Русија је одбила да изручи Британији главног осумњиченог за убиство, Андреја Луговоја, који је тренутно посланик у руском Парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије