Карзаијев ривал запретио бојкотом избора

Абдулах Абдулах, ривал авганистанског председника Хамида Карзаија, прети бојкотом другог круга председничких избора у Авганистану, који ће се одржати 7. новембра 2009. године. Абдулах одбија да учествује на изборима "који нису транспарентни и регуларни".

Главни ривал авганистанског председника Хамида Карзаија, Абдулах Абдулах најавио је да ће бојкотовати други круг председничких избора ако се до краја дана не обезбеди серија услова који би гарантовали регуларне изборе, саопштено је из његовог изборног штаба.

"Ако услови које захтева Абдулах не буду данас испуњени, он ће сутра саопштити своју одлуку на конференцији за штампу", наводи се у саопштењу.

Додаје се да Абдулах "неће учествовати на изборима који нису транспарентни и регуларни".

У другом кругу председничких избора заказаних за 7. новембар учествују, како је најављено, садашњи председник Хамид Карзаи и његов најјачи ривал, бивши шеф дипломатије Абдулах Абдулах.

Први круг председничких избора у Авганистану обележило је насиље, слаба излазност (38,7 одсто) и огроман број случајева изборне крађе у корист Карзаија.

Абдулах је, поред осталог, почетком недеље затражио смену шефа Независне изборне комисије који је био задужен за организацију и надзор бројања гласова. Председник те комисије је осумњичен за изборну крађу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије