Читај ми!

Либијско тужилаштво: Тела српских држављана пренета у Триполи

Тела отетих службеника амбасаде Србије у Либији, Слађане Станковић и Јовице Степића, који су погинули у америчким ваздушним ударима у Либији, пребачена су у Триполи, саопштило је либијско тужилаштво.

Како преноси сајт Либија хералд, тужилаштво је у саопштењу потврдило да је у Триполи пренето око 40-ак тела, међу којима су и двоје српских дипломата, настрадалих у бомбардовању код Сабрате.

Тужилаштво је навело да је "спровело неопходне истражне радње" на месту ваздушних удара у месту Гасер Алалга, осам километара западно од Сабрате.

У саопштењу се потврђује да је тужилаштво прегледало "више од 40 тела" у болници у Сабрати, која су испитали здравствени званичници.

Либијско тужилаштво наводи да су са свих тела узети ДНК узорци и отисци прстију, као и да су направљене фотографије, преноси Либија хералд.

Ово званично саопштење, како преноси портал, уследило је после спекулација о томе да је у згради било и до 60 припадника Исламске државе.

Узете су и изјаве од преживелих са места ваздушних удара. Они су потврдили да су "припадници Исламске државе" и да су "дошли у Либију на обуку и да из те земље врше терористичке активности у Тунису", објавило је либијско Министарство.  

Либијска оружана група Специјалне снаге за одвраћања објавила је на Фејсбук страници да су два тела довезена на аеродром Матига у Триполију, пренео је АП.

На фотографији, које је ова група поставила на Фејсбуку, види се погребно возило у којем су два зелена ковчега, тврди АП у тексту у коме наводи изјаву шефе дипломатије Ивице Дачића о погибији у Либији двоје отетих српских држављана.

Специјалне снаге за одвраћање су група лојална побуњеничкој влади која сада контролише Триполи на западу Либије.

Пост ове групе не указује на то када ће тела бити пренета у Србију, ни да ли су званичници владе у Триполију у контакту са Београдом, наводи АП.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво