Опсерваторија: У руским нападима страдало више од 1.500 људи

Више од 1.500 особа, од којих трећину чине цивили, погинуло је у досадашњим ваздушним нападима Русије којом пружа подршку Влади Сирије, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Сиријска опсерваторија за људска права навела је да је у руским акцијама, које су почеле 30. септембра, убијено 419 бораца Исламске државе, као и 598 припадника Ел Нусра Фронта, локалног огранка Ал Каиде и других побуњеничких група.

Русија чврсто подржава сиријског председника Башара ел Асада, нарочито након устанка који је подигнут у марту 2011. године, преноси АФП.

Како наводи АФП, Русија је своју подршку појачала ваздушним нападима за које наглашава да су усмерени против џихадиста Исламске државе и других "терориста".

Међутим, опозиционе снаге Сирије оптужиле су Москву да своје нападе усмерава и на умерену опозицију и исламске побуњенике, а не само на џихадисте.

Како наводи Опсерваторија, више од 250.000 особа погинуло је у Сирији од почетка побуне у марту 2011. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије