Давутоглу: Турска се неће извинити за обарање руског авиона

Турска се неће извинити за обарање руског војног авиона изнад турско-сиријске границе прошлог уторка, изјавио је турски премијер Ахмет Давутоглу.

На питање новинара у Бриселу да ли би званична Анкара требало да се извини Русији, Давутоглу је рекао: "Заштита нашег ваздушног простора и границе није само право, већ и дужност моје владе и ниједан турски премијер нити председник се неће извинити због тога што је обављао своју дужност", пренео је Ројтерс.

Турски премијер је после састанка са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у седишту те алијансе у Бриселу такође упозорио да ће опасност од сличних инцидената бити присутна све док Русија и коалиција са САД на челу одвојено бомбардују положаје Исламске државе у Сирији.

Давутоглу је изјавио и како се нада да ће званична Москва преиспитати одлуку о увођењу санкција Турској.

Председник Русије Владимир Путин потписао је у суботу декрет о увођењу економских санкција против Турске као одговор за обарање руског борбеног авиона Су-24.

Столтенберг је након састанка са турским премијером изјавио да су чланице НАТО-а забринуте због повећаног руског присуства у региону, али је додао и да је Алијанса фокусирана на ублажавање тензија.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије