Путин и Обама иза затворених врата

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Барак Обама, разговарали су пола сата иза затворених врата на маргинама самита о климатским променама у Паризу о сиријској кризи, ситуацији у Украјини и недавном обарању руског бомбардера. Путин се на самиту у Паризу неће састати са Реџипом Тајипом Ердоганом, саопштио је Кремљ.

После састанка огласио се Кремљ саопштивши да је Обама изразио жаљење због инцидента када су турске ваздухопловне снаге обориле руски авион Су-24.

Како је саопштено, лидери Русије и САД су разговарали и о Украјини и сложили се о неопходности потпуно примене споразума из Минска, пренео је Ројтерс.

Обама је Путину рекао да сматра да сиријски председник Башар Асад мора да оде с власти у оквиру политичке транзиције, навео је званичник Беле куће.

Председник САД се заложио за дипломатско решавање украјинске кризе, додавши да би санкције против Русије могле да буду повучене када Москва буде испоштовала договор из Минска, рекао је званичник.

Агенција АП је раније пренела да је у питању био приватан састанак двојице лидера и да званичан њихов сусрет није планиран током дводневне конференције.

Путин и Обама су се пре две недеље два пута састали на самиту Г20 у Анталији, а један од њихових сусрета трајао је око 20 минута, подсетила је агенција Тас.

Кремљ је раније објавио да ће се Путин вероватно састати са америчким колегом на маргинама самита о климатским променама, али да са председником Турске Реџипом Тајипом Ердоганом неће.

Путин је један од укупно 147 светских шефова држава и влада који учествују у двонедељној конференцији Уједињених нација о клими, која је отворена у Паризу, пренела је агенција АФП.

Турска је 24. новембра изнад турско-сиријске границе оборила руски војни авион, наводећи да је он повредио турски ваздушни простор, што је званична Москва негирала.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије