Читај ми!

Спасено 257 избеглица код либијске обале

Група од 257 избеглица спасена је код обале Либије, саопштила је међународна хуманитарна организација "Лекари без граница".

"Бродови Лекара без граница спровели су неколико акција спасавања избеглица и у току је нова у међународним водама код либијске обале", изјавио је неименовани портпарол те организације, преноси Бета.

У првој операцији је спасено 130 особа а у другој 127 избеглица, додао је портпарол, наводећи да међу избеглицама има много жена и деце који су упућени ка Италији.

Хаос који влада у Либији после свргавања и убиства дугогодишњег лидера Моамера ел Гадафија, допринео је порасту илегалне имиграције. Избеглице користе слабо контролисану либијску обалу за одлазак у Европску унију Средоземним морем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије