Читај ми!

Ускоро састанак шесточлане Контакт групе за Сирију

Заменик шефа руске дипломатије Михаил Богданов најавио је да би у октобру после Генералне скупштине УН могао да буде одржан састанак шесточлане Контакт групе за Сирију, уз учешће Русије, САД, Ирана, Саудијске Арабије, Турске и Египта.

Михаил Богданов није искључио могућност да се раду шесточлане Контакт групе прикључе и неке друге земље, преноси Танјуг.

"Ми смо за то да се то деси што пре. Ниво још није одређен. Мислим да ће то бити рад на више нивоа - експерти, заменици министара, министри ако буде требало", рекао је Богданов.

Према његовим речима, у Женеви треба да буду формиране четири међусиријске групе, а сусрет Контакт групе са "најутицајнијим спољним актерима" можда ће бити померен на октобар, после сусрета ГС УН.

Како истиче Богданов на конференцији ће учествовати представници САД и Ирана.

"Ми смо говорили о учесницима: Русија, САД, Иран, Саудијска Арабија, Турска и Египат. Могуће је позвати још неког. Природно, веома је важна сарадња са УН са де Мистуром", рекао је Богданов.

Заменик руског министра иностраних послова рекао је да би нова рунда међусиријских разговора "Москва 3", могла да буде одржана до краја године, а да за сада нема прецизног рока.

"Ми то не радимо због себе, већ због Сиријаца. Ако они имају жељу да комуницирају у Москви, увек ћемо им омогућити терен за такве сусрете", рекао је Богданов, а преноси РИА Новости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије