Читај ми!

Папа: Криви и они који су прикривали злостављаче

Папа Фрања стао је у одбрану својих речи подршке америчким бискупима због скандала у вези са сексуалним злостављањем унутар цркве. Додао је да су први пут они који су прикривали злостављаче, такође, криви.

Поглавар Римокатоличке цркве је на путу за рим, након своје прве посете САД, рекао да су људи који су прикривали злостављаче, такође, криви и додао да постоје чак и неки бискупи међу њима, што је нешто ужасно, преноси Танјуг.

На конференцији за новинаре одржаној у авиону, папа је рекао да је био изненађен топлином добродошлице на коју је наишао у САД, и истакао да није било увреда нити провокација упркос критикама конзервативаца уочи његове посете због његових порука везаних за животну средину и економију.

"Никаквих провокација, никаквих изазова. Сви су се добро понашали, нормално. Никаквих увреда, ништа лоше", рекао је папа.

Конзервативни аналитичари били су изразито критични према приоритетима папе Фрање уочи његовог путовања у САД, његовом фокусу на екологију, и посебно његовој одлуци о поједностављењу процедуре поништења црквеног брака.

Након говора у америчком Конгресу и Уједињеним нацијама, и дубоко емотивним посетама бескућницима, имигрантима, затвореницима и школској деци, оцене су да је папа Фрања постао нешто попут "звезде" у Америци, навео је АП.

Папа је одбацио ту идеју, и истакао да је моћ пролазна ствар и да је права моћ служити другима. Осим тога, поручио је папа, звезде се напослетку угасе.

"Бити слуга Бога је прелепо. И то не бледи", закључио је поглавар Римокатиличке цркве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије