Бољи услови за живот ромских породица у Убу

У општинама Лебане, Свилајнац и Уб 89 ромских породица добиће куће. У томе ће им помоћи Европска унија и Влада Србије са око милион и сто педесет хиљада евра. У Убу су данас потписани уговори са породицама којима ће бити изграђене или реконструисане куће.

Десточлана породица Томислава Танасковића из Звиздара код Уба, која живи у тешким условима и од социјалне помоћи, добиће нову кућу.

Преко пројекта "Побољшање услова живота у ромским насељима" биће обезбеђена средства за реконструкцију куће у којој живи седмочлана породица.

У убској општини тај пројекат обезбедиће дом за тридесет девет ромских породица, а највише кућа биће изграђено или реконструисано у Совљаку.

Изградња и реконструкција кућа у општинама Уб и Свилајнац требало би да почне у марту. У општини Лебане су у завршној фази.

Пројекат је део ширег програма ЕУ за унапређење услова становања Рома, реализује га Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а спроводи организација Хелп и локалне самоуправе.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво