Такмичење у стрељаштву за млађе категорије

Током протеклог викенда у Смедереву је организовно Друго међународно такмичење у стрељаштву за млађе категорије. На овогодишњем турниру било је више од 270 наступа што домаћих што страних учесника који су дошли из девет земаља.

Прошле године, на овом турниру, освојила је прво место, затим је била учесница Олимпијских игара у Риу. Ове године успела је и да обори светски рекорд.

"Поновила сам најбољи резултат који сам погодила прошле године, и драго ми је због тога, зато што ми је ово опроштајно такмичење, прелазим у сениоре, а тамо је конкуренција далеко већа", каже Валентина Густин, Хрватска.

Стрељачка дружина Смедерево, домаћин је гостима из региона и из Француске, Бугарске, Словеније, Русије чији је тим и најбројнији. Међу њима су и такмичари са крајњег истока, са острва Сахалин. Прешли су пут од готово 10 хиљада километара, променили неколико временских зона и направили добар резултат.

"Изузетно је важно да дођемо на овако јак турнир, зато што се моји стрелци боре за улазак у репрезентацију Русије", каже Генади Лапкјев, вођа тима из Сахалина.

"Лепо је доћи у Србију, лепо је бити овде. Следеће године долазимо опет и у већем броју", каже Андреа Влах, вођа репрезентације Словеније.

Ово је једини турнир за млађе категорије у Европи, а право учешћа имају такмичари до 20 година. За наше учеснике уједно је и критеријумско за састав репрезентације.

"Наш циљ је да у наредним годинама окупљамо наквалитетније стрелце уздраста до 20 година", каже Бобан Марковић, генерелни менаџер турнира.

Стрељаштво је најстарији олимпијски спорт у Србији и један од најуспешнијих по броју освојених медаља. Стрељачка дружина Смедерево има традицију дугу 130 година, а стрелиште је једно од најбољих у Србији.

"Све ово што видите, електронске мете, систем такмичења и финала, он се ради по правилима Светске стрељачке федерације и Европске конфедерације чији је члан и Стрељачки савез Србије", каже Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије.

Награде са овогодишњег омладинског купа "Валтер" отишле су у Хрватску и Француску, али има Смедерево своје пулене којима се поноси. Већ су четири члана репрезентације поникла у овом клубу, а судећи по њиховим успесима биће их још.

rts.smederevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво