Читај ми!

Помагачу осумњиченом за убиство девојчице у Скопљу прети до десет година затвора

Четрдесетшестогодишњаку из Скопља који је главноосумњиченог за убиство малолетне Вање Ђорчевске, Љ. П. превезао из Београда на бугарско-турску границу, прети казна затвора од једне до 10 година затвора, наводи Телма.

Основно јавно тужилаштво у Скопљу поднело је суду предлог за одређивање мере краткотрајног задржавања од 48 сати против 46-годишњег мушкарца из Скопља због сумње да је помогао главноосумњиченом Љ. П. у бекству. За њиме је расписана међународна потерница.

Наводи се да из прибављених доказа види да је првоосумњичени за убиство 14-годишње Вање регистрован на граничним прелазима на улазу у Бугарску и излазу из земље према Турској.

Реч је о возилу марке ленд ровер, којим је управљао осумњичени за помагање.

Четрдесетшестогодишњак из Скопља је ухапшен и саслушан. Тужилаштво тражи задржавање од 48 сати јер, како се истиче, постоје опасност од бекства и понављање кривичног дела.

Монструозно убиство малолетне Вање Ђорчевске узнемирило је грађане Северне Македоније и земље региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу девојчице. Објављен је и позив на протест у суботу у Градском парку у Скопљу.

Три особе су ухапшене због сумње да су учествовале у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Тројица осумњичених су сами у одвојеним просторијама у притвору, како се не би суочили са побуном осталих.

Отац убијене девојчице А. Ђ. негирао је на саслушању да је давао информације о њеном кретању главноосумњиченом Љ. П, што је, према досадашњем току истраге, довело до њене отмице, а потом и убиства.

Вања је сахрањена данас на градском гробљу у скопској општини Бутел.

Четрнаестогодишња Вања Ђорчевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цео регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тело пронађено закопано недалеко од Скопља.

У околини Велеса пронађено је и тело П. Ж. (74) из Велеса, чији је нестанак пријављен 24. новембра, а према званичним подацима, исте особе су убиле и мушкарца и девојчицу. 

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво