Читај ми!

Спајић: Попис одложен за 3. децембар

Председник Владе Црне Горе Милојко Спајић саопштио је да је на електронској седници Владе донета одлука да се попис становништва одложи за 3. децембар. Он је оценио да је одлука опозиције да подржи одлагање пописа доказ да Црна Гора "сазрева као друштво".

"За мене је ово јако битно за помирење Црне Горе", истакао је Милојко Спајић на конференцији за медије. Он је додао да је Влада успела да за мање од месец затвори један процес и да сви буду задовољни.

"На све смо изазове одговорили у рекордном року. Имамо контролу процеса која је до сада невиђена. Било је пуно недоумица, али време ће показати да је било јако битно да буде другачији приступ решавању проблема. Имали смо разговоре са представницима већине, било је резерви у погледу намера ДПС", рекао је Спајић, преносе Вијести.

Он је додао да је добар део парламентарне већине уз ову одлуку Владе. "Ово одгађање до 3. децембра је јако битно, без додатних трошкова ћемо постићи друштвену кохезију. Шта ће се суштински променити у ова два, три дана - највећа забринутост код међународних партнера била је због поларизације. Тако да овакав начин инклузивности и пружене руке је нешто што ће они поздравити", рекао је Спајић.

Председништво Демократске партије социјалиста саопштило је раније да је та партија спремна да у новом року да пуни допринос како би се у потпуности испунили сви услови за одржавање пописа који ће почети 3. децембра.

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић рекао је раније данас да је на састанку са Спајићем саопштио да је против одлагања пописа јер сматра да ДПС опструира тај процес.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво