Читај ми!

Милатовић: Изјаснићу се као Црногорац који говори српским језиком

Председник Црне Горе Јаков Милатовић поновио је да ће се на предстојећем попису становништва изјаснити као Црногорац, који говори српским језиком. Тако се, каже Милатовић, изјаснио и на попису одржаном 2011. године, као и његова породица.

"По националној припадности сам Црногорац, а говорим српским језиком", рекао је Јаков Милатовић, гостујући на подгоричкој Адрија телевизији, преноси портал РТЦГ.

Влада Црне Горе донела је одлуку о одлагању пописа за 30. новембарПретходном Владином уредбом било је предвиђено да попис буде спроведен од 1. до 15. новембра.

Састанак премијера Милојка Спајића са представницима владајуће већине, опозиције, цивилног сектора и државних институција укључених у организовање пописа, који је јуче одржан у Влади и на коме је требало да се разговара о изменама Закона о попису и успостављању софтверског решења за контролу унетих података завршен је без конкретног договора.

Демократска партија социјалиста остаје при бојкоту пописа становништва Црне Горе, иако су код премијера Милојка Спајића "видели спремност" да се испуне услови ДПС-а за одржавање пописа, али за то нема довољно времена до 30. новембра када би требало да почне пописивање.

Спајић је рекао да свако даље одлагање пописа може изазвати нове трошкове, посебно због "фискалног тренутка" у којем је Црна Гора.

недеља, 14. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво