Читај ми!

Крипто-бура се захуктава – кривична пријава против Абазовића

Члан Председништва Покрета "Европа сад" (ПЕС) Андреј Миловић упутио је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) кривичну пријаву против премијера Дритана Абазовића и министра унутрашњих послова Филипа Аџића и повезаних лица због основане сумње да су злоупотребили службени положај и створили организовану криминалну групу која је имала за циљ да утиче на изборни процес и компромитује председника ПЕС-а Милојка Спајића.

Андреј Миловић је рекао да очекује ажурну одлуку тужилаштва и најавио да ће доставити имена и доказе надлежнима.

"Очекујем ажурну реакцију СДТ коме ћу доставити конкретна имена и доказе који упућују на то да су ова лица учествовала у, између осталог, контаминирању доказа којима нијесу смјели приступити, а о чијем наводном садржају су на прес-конференцији упознали јавност и тиме и сами потврдили наводе из ове пријаве", навео је Миловић у Твитер објави.

Позиву СДТ, како је додао, одазваће се и особе које су од почетка биле укључене у случај До Квона, те доставити материјалне доказе, као и адресе крипто-новчаника са којих је уплаћиван новац.

"Докази су ископирани на више адреса ради сигурности", наводи Миловић.

РТЦГ подсећа да је црногорски премијер Дритан Абазовић раније саопштио да је крипто-заједница финансирала одређене политичке субјекте у Црној Гори. Поводом овог случаја огласио се и министар унутрашњих послова Филип Аџић, који сматра да се унутар Квоновог лаптопа налазе докази о пословању Спајића и Корејца.

Аџић је рекао и да се истрага о јужнокорејском држављанину могла тумачити у политичком контексту, али да су реаговали ради заштите државног интереса. Такође је саопштио да су се Спајић и Квон састајали у породичној атмосфери, и након што је јужнокорејски држављанин завршио на потерници.

"Састајали су се и у породичној атмосфери и то у једној београдској улици. Били су пријатељи пет година и што је најважније – радили су заједнички посао. Је ли све то требало да прећутимо, ко од вас мисли да то треба да се прећути? То су оперативне информације", закључио је Аџић.

На другој страни, Покрет "Европа сад" тврди да су писмо које је До Квон послао премијеру Дритану Абазовићу писали адвокат Бранко Анђелић и Артан Курти, генерални инспектор у АНБ.

недеља, 24. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"