Читај ми!

Абазовић саслушан као сведок о случају "Тунел": Изнео сам две теорије и оперативне податке

Лидер опозиционог покрета УРА и бивши премијер Црне Горе Дритан Абазовић саслушан је у својству сведока због изјаве да има оперативна сазнања ко је главноосумњичени и шта је био мотив за прокопавање тунела и упад у депо Вишег суда.

Дритан Абазовић је након саслушања у подгоричком Основном државном тужилаштву рекао да је тужиоцу изнео две теорије о случају "Тунел" и оперативне податке које је имао као премијер, те да је, између осталог, говорио и о мотивима нарко-картела, али да не може да износи више детаља.

"Моја сазнања сам врло радо подијелио са надлежнима. Мислим да је маргина грешке минимална. Морамо бити задовољни резултатима у протекле двије године. Имамо изазова, али смо искорачили - држава је по први пут показала отпор", поручио је Абазовић након саслушања, преноси РТЦГ.

Нагласио је да је интерес јавности да се све сазна, те да јавност занима ко су налогодавци копања тунела у Вишем суду.

То што још није направљен попис ствари које су нестале из депоа, питање је за надлежне, одговорио је бивши премијер.

Адвокат: Абазовић изнео теорије које су преовладавале

Адвокат Стефан Јовановић истакао је да је Абазовић као сведок дао изјаве на основу оперативних информација које немају снагу доказа.

Пренео је да је Абазовић судији рекао да не може да каже ко је налогодавац због обавезе чувања тајне. "Након три месеца истраге немамо никаква сазнања и ништа се ново не дешава, и то је суштина исказа овог сведока", рекао је Јовановић.

"Данас нисмо чули ништа ново, чули смо теорије које су преовладавале раније. Изнео је теорије које су преовладавале, да је намера оних који су копали тунел да се контаминирају докази из истраге поводом убиства Душка Јовановића и друга теорија је намера копача да се украду кокаин који се складишти у депоу Вишег суда. Ништа ново није додато у односу на раније и нису предочени нови докази", рекао је Јовановић.

Оценио је да оваква саслушања могу само да одуговлаче истрагу и одведу истрагу у погрешном смеру.

Абазовић је крајем децембра на Радију Црне Горе рекао да има оперативна сазнања ко би могао да буде главни осумњичени у случају копања “Тунела” испод Вишег суда у Подгорици и шта је била намера.

“Та се намера није остварила, то је можда позитивно у свему томе”, истакао је тада Абазовић.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије