Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Напади на Николајев и Харков; Moсква: Заузели смо два нова насеља; Шпанија шаље још оружја Украјини

Рат у Украјини – 824. дан. Украјински званичници тврде да су најмање три особе страдале у руском нападу на Николајев, као и још једна у Харкову. Руско Министарство одбане саопштава да су њихове снаге преузеле контролу над још два насеља у Украјини. Шпанија, током посете украјинског председника Володимира Зеленског Мадриду, обећала је оружје вредно милијарду евра Украјини. Најављен још један војни споразум - с Белгијом. Зеленски путује у Брисел.

Напади на Николајев и Харков; Moсква: Заузели смо два нова насеља; Шпанија шаље још оружја Украјини Напади на Николајев и Харков; Moсква: Заузели смо два нова насеља; Шпанија шаље још оружја Украјини

Рат у Украјини ушао је у 824. дан. Најтеже борбе воде се на истоку земље. 

Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је Харков одакле се обратио светским лидерима. Поручио је да Русија окупља још једну групу трупа у близини границе и да се спрема за нови покушај офанзиве.

Зеленски је позвао светске лидере да присуствују мировном самиту о Украјини који ће се средином јуна одржати у Швајцарској. Амерички званичник је потврдио да ће САД присуствовати самиту.

Настављени су удари са обе стране. Руске снаге гађале су Кијев и Херсон, док је украјинска војска гранатирала исток земље који је под контролом Москве, а руска војска тврди да је уништила украјинске дронове над територијом Русије.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије