Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Бајден Зеленском: Не желим да изгубите наду; Кремљ: Веома пажљиво ћемо пратити састанак у Вашингтону

Рат у Украјини – 657. дан. Руске снаге покренуле нову велику офанзиву на Авдејевку, саопштила је украјинска војска. Председник Володимир Зеленски састао се са америчким колегом Џозефом Бајденом у Вашингтону. Руска Централна изборна комисија најавила је да ће председнички избори идуће године бити одржани и у припојеним украјинским областима упркос ванредном стању.

Бајден Зеленском: Не желим да изгубите наду; Кремљ: Веома пажљиво ћемо пратити састанак у Вашингтону Бајден Зеленском: Не желим да изгубите наду; Кремљ: Веома пажљиво ћемо пратити састанак у Вашингтону

Руске снаге су покренуле нову велику офанзиву на Авдејевку, град на истоку Украјине, саопштила је украјинска војска, поручивши да се жестоке борбе настављају.

Председник Володимир Зеленски ће се данас у Белој кући састати са председником САД Џозефом Бајденом.

Зеленски је изјавио да се нада да званични Кијев и даље може да рачуна на Сједињене Америчке Државе у вези са војном помоћи.

Брисел жели да помогне Украјини пружајући даљу војну помоћ и да тој земљи омогући приступање пуноправном чланству, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

Истовремено, Мађарска је добила изузеће од одредби новог пакета санкција Европске уније против Русије и тако одбила претње које угрожавају њено снабдевање енергијом, изјавио је у Бриселу министар спољних послова те земље Петер Сијарто.

С друге стране, руска Централна изборна комисија саопштила је да ће председнички избори идуће године бити одржани и у припојеним украјинским областима упркос ванредном стању.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара