Читај ми!

Руске снаге нападају Херсонску област; Бајден позвао Зеленског на састанак у Белој кући 12. децембра

Рат у Украјини – 655. дан. Руска војска гранатирала је Херсон и село Ивановку, напада и украјинске положаје око Купјанска и Авдејевке. Амерички председник Џозеф Бајден позвао је Володимира Зеленског на састанак у Белој кући 12. децембра. Председник Владимир Путин каже да будућност Русије зависи од учесника "специјалне операције". Украјина је превезла прве камионе у Пољску железницом заобилазећи блокаду копнене границе између две земље коју су поставили пољски возачи.

Руске снаге нападају Херсонску област; Бајден позвао Зеленског  на састанак у Белој кући 12. децембра Руске снаге нападају Херсонску област; Бајден позвао Зеленског на састанак у Белој кући 12. децембра

Пољска влада је демантовала извештаје да је испорука војне опреме Украјини ометана протестима пољских камионџија који блокирају границу. Истовремено група европских парламентараца тражила је да се укине блокада пољско-украјинске границе.

Авдејевка, град на истоку Украјине у којем су се догодиле неке од најинтензивнијих борби у рату, на ивици је колапса. Украјинске трупе које бране то подручје остају без муниције и једва одбијају надирање руских снага.

Украјина је осудила руске планове да следећег пролећа одржи председничке изборе на окупираним украјинским територијама, прогласивши их "ништавим и неважећим".

Председница горњег дома руског парламента Валентина Матвијенко рекла је да ће становници четири окупирана украјинска региона моћи да гласају први пут на руским председничким изборима.

недеља, 21. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво