Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Глатков: Украјинске снаге гађале Белгородску област касетном муницијом; Кијев: Погођена руска војна база на Криму

Рат у Украјини – 549. дан. Москва тврди да су украјинске снаге гађале Белгородску област, те да је у нападу коришћена касетна муниција. Наводи и да је рано јутрос оборен украјински дрон изнад Москве, због чега су аеродроми у руској престоница привремено били затворени. Руска Северна флота извела је морнаричке вежбе у Баренцовом мору у циљу спречавања неовлашћеног проласка страних бродова кроз руске воде. Са друге стране, украјинска Војна обавештајна служба саопштила да да је у нападу украјинског дрона погођена руска војна база на Криму.

Настављени су сукоби широм Украјине. У Одеси и Запорожју током јучерашњег дана одјекивале су експлозије, док је Москва саопштила да је изнад Крима за 24 сата оборила 73 украјинска дрона.

За то време, високи украјински генерал Олександар Сирски изјавио је да ће Русија наставити офанзиву на истоку земље, као и да је Украјини потребна јака одбрана да би напредовала.

Украјински званичници, такође, изјавили су да ће борбени ловци Ф-16, које су им обећали Норвешка, Холандија и Данска, имати драстичан утицај на фронту у њихову корист.

Холандска министарка одбране Кајса Олонгрен, истовремено, изнела је информацију да ће украјинским пилотима бити потребно до осам месеци да заврше обуку на Ф-16.

У међувремену, украјински председник Володимир Зеленски састао се са турским шефом дипломатије Хаканом Фиданом, са којим је разговарао о наставку спровођења споразума о извозу украјинских житарица.

И Кијев и Турска сагласне су да је потребно да се обнови житни споразум, јер то виде као оптимално решење.

Са друге стране, из Кремља је најављено да ће се ускоро састати и руски председник Владимир Путин и турски лидер Реџеп Тајип Ердоган како би разговарали о црноморској иницијативи.

Истовремено, руски истражитељи саопштили су да је пронађено десет тела и црна кутија у Тверској области на месту пада авиона у којем је био оснивач војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин, као и да је у току идентификација страдалих.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво