Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Москва: Оборена 73 дрона изнад Крима; Зеленски са турским министром о житном споразуму

Рат у Украјини – 548. дан. Руско министарство одбране саопштило је да је током 24 сата оборило 73 украјинска дрона изнад Крима. С друге стране, украјински председник Владимир Зеленски састао се са турским министром спољних послова Хаканом Фиданом, са којим је разговарао о житном споразуму.

Украјина је обележила Дан независности, поводом 32. годишњице стицања суверенитета земље, али ни током јучерашњег дана борбе нису стале широм земље.

Украјински званичници саопштили су да је једна особа страдала, а  шеснаесторо је повређено у руским нападима на Херсон и Дњепар.

Кијев је, истовремено, навео да су украјинска морнарица и војна обавештајна служба извеле "специјалну операцију" искрцавања трупа на Крим, те да су "сви циљеви" постигнути, као и да су "непријатељу нанесени губици". Русија се о тим тврдњама Украјине засад није оглашавала.

Наставља се наоружавање Украјине. Норвешка је трећа земља, поред Данске и Холандије, која је најавила да ће Кијеву испоручити борбене авиони Ф-16. Пентагон је, такође, саопштио, да ће се украјински пилоти на ловцима обучавати и у САД.

За то време, Литванија је најавила да још један пакет војне помоћи Кијеву вредности 41 милион евра.

С друге стране, руски министар спољних послова Сергеј Лавров поновио је у разговору са генералним секретаром УН Антонио Гутересом да ће се Русија вратити житном споразуму чим Запад испуни своје обавезе према Москви.

У међувремену, руски председник Владимир Путин први пут се огласио о смрти Јевгенија Пригожина, оснивача приватне војне компаније "Вагнер", истакавши да је био талентована особа, која је у животу правила озбиљне грешке.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара