...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Мађарска блокирала изјаву ЕУ о налогу за Путиново хапшење; Норвешка испоручила "леопарде" Украјини

Рат у Украјини – 389. дан. Борбе се воде на истоку земље. Кијев тврди да би град Авдијевка могао да постане ново жариште сукоба. Си у тродневној посети Москви. Међународни кривични суд тражи још новца за гоњење руских снага због наводних злочина. С друге стране, руски истражни комитет покренуо је поступак против судија и тужилаштва МКС-а. САД шаље нову војну помоћ Украјини у вредности од 350 милиона долара. Норвешка испоручила осам "леопарда 2" Кијеву.

Мађарска блокирала изјаву ЕУ о налогу за Путиново хапшење; Норвешка испоручила "леопарде" Украјини Мађарска блокирала изјаву ЕУ о налогу за Путиново хапшење; Норвешка испоручила "леопарде" Украјини

Председник Русије Владимир Путин био је у недељу у Маријупољу (Донбас). Тамо је стигао хеликоптером, а возио се улицама града аутомобилом, заустављајући се на неколико локација.

У кабинету украјинског председника речено је да је у питању цинизам и недостатак кајања због великог броја жртава које је овај град доживео у рату.

Путин је у ауторском тексту за кинески лист Женмин жибао навео да дипломатска решења сукоба у Украјини долазе у обзир, али не и ултиматуми.

У међувремену, Володимир Зеленски је најавио да ће Украјина добити нову војну помоћ из више земаља – Kанаде, Немачке, Француске, Данске, Естоније. "Kонкретно, говоримо о муницији, тенковима и артиљерији", навео је Зеленски.

Фајненшел тајмс, међутим, сазнаје да у европској одбрамбеној индустрији постоји мањак експлозива због чега ће европске испоруке граната вероватно каснити.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво