...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Путин у Маријупољу; ФТ: Мањак експлозива доводи у питање европску испоруку граната Кијеву

Рат у Украјини – 388. дан. После Крима руски председник Владимир Путин обишао и Маријупољ. Настављене борбе за контролу над Бахмутом у источној Украјини. Кијевске власти тврде да је руска војска гађала цивилне објекте у Запорожју и Херсону. Продужен је Црноморски споразум о извозу украјинског жита - Кијев тврди за 120 дана, а Москва упола краће. Зеленски увео санкције Асаду.

Путин у Маријупољу; ФТ: Мањак експлозива доводи у питање европску испоруку граната Кијеву Путин у Маријупољу; ФТ: Мањак експлозива доводи у питање европску испоруку граната Кијеву

Руска војска наставила офанзиву према Бахмуту, а на мети је и Авдејевка. Украјинске снаге и даље гранатирају Доњецк.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио да су руске снаге извеле серију ваздушних напада дроновима. Наводе да је уништено седам кућа у Херсонској области, али да нико није повређен.

Немачки канцелар Олаф Шолц поздравио је одлуку Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење руског председника Владимира Путина, рекавши да је то показује да нико није изнад закона.

Председник Русије Владимир Путин ненајављенo je посетио Крим на девету годишњицу руске анексије полуострва. Путин је на Криму посетио уметничку школу и дечји центар.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и Уједињене нације саопштиле да је споразум о извозу укрјаинског жита преко црноморских лука је продужен, али нису рекли на колико дуго.

Украјински министар инфраструктуре тврди да је споразум продужен за још 120, док из Министарства спољних послова Русије кажу да је то упола краће.

Одлука Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење Владимира Путина обавезује 123 земље да ухапсе руског председника и пребаце га у Хаг на суђење, ако крочи на њихову територију.

Извори из МКС-а рекли су да мисле да је сада "веома мало вероватно" да ће Путин отпутовати у било коју земљу која тренутно подржава Украјину, и да ако то учини, ризикује хапшење.

Председник Украјине Володимир Зеленски увео је санкције сиријском председнику Башару ел Асаду, преносе РИА Новости.

Према тексту указа објављеном на сајту украјинског председника, санкције су уведене на период од 10 година и предвиђају блокаду имовине, забрану повлачења капитала из Украјине, престанак економских и финансијских обавеза, забрану преноса технологије и права на објекте интелектуалне својине.

Санкције су уведене и сиријском министру спољних послова Фејсалу Микдаду и премијеру Хусеину Арнусу, наведено је у документу који је потписао Зеленски.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво