Читај ми!

Експлозија у Кијеву; Макрон: Нисмо у рату са Русијом

Седми дан рата у Украјини. Борбе око неколико градова, руске снаге ушле су у Харков и Балаклеју. За вечерас најављен наставак преговора Кијева и Москве одложен је за сутра. Министарство одбране Русије саопштило је да је у Украјини погинуло 498 руских војника. Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом осуђује "руску инвазију".

Харков и Маријупољ су гранатирани током протеклог дана, а удари су настављени и данас. Министарство одбране Русије саопштило је да су руске оружане снаге заузеле јужни украјински град Херсон.

Председник САД Џозеф Бајден назвао је руског председника Владимира Путина диктатором и затворио ваздушни простор за руске авионе.

Преговори Русије и Украјине, планирани за данас, нису отказани, већ само одложени, јавља Тас, који је претходно објавио да би преговори требало да буду одржани на територији Белорусије, у западној области Бјаловјешке шуме.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да су руски званичници спремни да одрже другу рунду преговора, али је нејасно да ли ће се украјински званичници појавити.

Из кабинета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана саопштено је синоћ да је мало вероватно да ће се украјинска и руска делегација састати на преговорима планираним за данас.

Председник Украјине Володимир Зеленски је рекао да, како би преговори били смислени, Русија треба да обустави бомбардовање.

У Кијеву је јуче погођен телевизијски торањ. Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков позвао је житеље Кијева који живе у близини релејних чворова да напусте своје домове.

Уједињене нације саопштавају да је најмање 136 цивила погинуло, укључујући тринаесторо деце, а 400 је повређено од почетка руске акције у Украјини.

Више од 660.000 људи напустило је територију Украјине, саопштио је УНХЦР.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво