Коштуница о односу са напредњацима

Председник ДСС-а Војислав Коштуница рекао да је за даље односе те странке и СНС-а неопходно решити питање да ли је за напредњаке најважнији циљ улазак Србије у ЕУ. За ДСС је најважније државно питање, јер је оно услов за решавање свих других питања, навео Коштуница.

За даље односе Демократске странке Србије и Српске напредне странке неопходно је најпре решити кључно питање, да ли и за напредњаке европске интеграције немају алтернативу, изјавио је председник ДСС-а Војислав Коштуница.

"Кључно је питање да ли је и за СНС, као што је то за садашњу власт, најважнији циљ да Србија уђе у Европску унију која нам упорно, посебно преко Еулекса, покушава да отме Косово", рекао је Коштуница агенцији Бета.

Како је истакао, за даље односе ДСС-а и СНС-а неопходно је најпре решити то питање, јер је за ДСС најважније државно питање, пошто је постојање државе и њеног територијалног интегритета услов за решавање свих других питања и за напредак грађана.

Садашња власт, према оцени Коштунице, урушава и понижава Србију водећи политику да ЕУ нема алтернативу, а истовремено је неисвесно да ли ће Србија икада постати њена чланица - "у сваком случају то неће бити могуће у наредних 10 година".

"Грађанима је јасно да се ЕУ од 2008. године ставила на страну албанских сецесиониста и да Мисија Еулекс директно подржава прављање лажне државе Косово", оценио је Коштуница.

Председник ДСС је рекао да је то посебно било јасно када је Брисел уценио садашњу власт да наставак европских интеграција зависи од усвајања измењене резолуције о Косову у Генералној скупштини Уједињених нација, "којом се сада захтева успостављање досбросуседске сарадње, заправо, међудржавних односа Србије и Косова".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара