Читај ми!

МУП: Одређено задржавање до 48 сати заменику директора тзв. косовске полиције

Након привођења четири припадника тзв. косовске полиције, одређено је задржавање до 48 сати заменику директора тзв. косовске полиције Дејану Јанковићу, у циљу утврђивања чињеница и неопходних провера у погледу безбедности Републике Србије, речено је Танјугу у МУП-у. Остала лица су, након утврђених безбедносних провера, пуштена.

Претходно је у МУП-у речено да су четворица припадника тзв. косовске полиције приведена у среду приликом контроле на административном прелазу, а један од њих је задржан. Они су приведени приликом контроле на прелазима, због безбедносних провера, прецизирано је из МУП-а.

МУП је јуче саопштио да су неосноване тврдње Приштине о наводном задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничном прелазу Батровци и навело да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне Покрајине Косово и Метохија.

Министарство је објаснило да је у току појачана контрола свих путника на граничним прелазима и да се врше безбедносне провере у циљу веће сигурности и безбедности грађана, што, како наводе, може проузроковати дуже задржавање на самом граничном прелазу.

Приштински медији објавили су раније јуче да су наводно стотине грађана КиМ биле блокиране у Србији на прелазу са Хрватском и да им није било дозвољено да наставе путовање.

Представници привремених приштинских институција оптужили су Београд да је то одговор на одлуку Парламентарне скупштина СЕ да усвоји препоруку за пријем тзв. Косова у СЕ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти обмањује међународну заједницу да је ухапшено петоро лица са Косова и Метохије и поручио да је Курти кривац за сваку тензију на простору КиМ.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара