Читај ми!

Петковић: Курти обмањује међународну заједницу о ухапшенима на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти обмањује међународну заједницу да је ухапшено пет особа са Косова и Метохије и поручио да је Курти кривац за сваку тензију на простору КиМ.

Петар Петковић је навео да Аљбин Курти са Џељаљем Свечљом шири лажи да је ухапшено пет особа са Косова и Метохије, а да се притом ради о томе да је једно лице само задржано.

"Зато, нека корумпирани криминалац Курти престане да обмањује међународну заједницу и комплетну јавност, јер су његове неистине толико провидне да је сваком паметном јасно да су оне искључиво производ мржње према Србима на КиМ и председнику Александру Вучићу", упозорио је Петковић.

Он је истакао да је Курти највећи злочинац и криминалац на простору Западног Балкана који је, како је навео, прво својом деструктивном и насилном политиком запалио Косово и Метохију, а сада жели да својом шовинистичком политиком запали и Северну Македонију, Црну Гору и читав регион.

"Курти је једини фактор нестабилности на овим просторима, који свакодневно малтретира, хапси, пребија и упуцава Србе и искључиви је кривац за сваку тензију и кризу коју имамо на простору Косова и Метохије", закључио је Петковић, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Како је Танјугу речено данас у МУП-у, након привођења четири припадника тзв. косовске полиције, одређено је задржавање до 48 сати заменику директора тзв. косовске полиције Дејану Јанковићу, ради утврђивања чињеница и неопходних провера у погледу безбедности Републике Србије, док су остале особе, након утврђених безбедносних провера, пуштене.

Претходно је у МУП-у речено да су четворица припадника тзв. косовске полиције приведена у среду приликом контроле на административном прелазу, а један од њих је задржан.

МУП је раније саопштио да су неосноване тврдње Приштине о наводном задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничном прелазу Батровци и навео да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне Покрајине Косово и Метохија.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије