Читај ми!

МУП: Неосноване тврдње о задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије КиМ на границама

Министарство унутрашњих послова Србије поводом навода о задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничним прелазима, истиче да су ти наводи неосновани и да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне покрајине Косова и Метохије.

Министарство је објаснило да је у току је појачана контрола свих путника на граничним прелазима и врше се безбедносне провере, а све у циљу веће сигурности и безбедности грађана, што може проузроковати дуже задржавање на самом граничном прелазу.

"Министарство унутрашњих послова још једном истиче да је свим грађанима са територије Аутономне покрајине Косово и Метохија дозвољен неометан улаз и најоштрије одбацује инсинуације да им је улаз забрањен због поседовања докумената издатих од стране привремених институција самоуправе у Приштини", наводи се у саопштењу.

Министарство је позвало органе привремених институција у Приштини да "не шире панику и лажно информишу јавност".

Приштинки медији објавили су раније данас да су наводно од синоћ "стотине грађана КиМ блокирано у Србији на прелазу са Хрватском и да им се не дозвољава да наставе путовање".

Министарства унутрашњих и спољних послова привремених приштинских институција поручила су грађанима да избегавају путовања кроз централну Србију помињући "самовољно заустављање косовских грађана".

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара