Читај ми!

Српска делегација поднела амандман за одлагање пријема Приштине у Савет Европе

Српска делегација у Парламентарној скупштини Савета Европе поднела је 10 амандмана на текст препоруке за пријем тзв. Косова у Савет Европе (СЕ), а једним од њих тражи се одлагање одлуке о захтеву Приштине за чланство.

У тексту, у који је Танјуг имао увид, амандманом под бројем девет се предлаже да Скупштина препоручи Комитету министара Севета Европе да одложи одлуку о захтеву за чланство док Савет безбедности УН, како се наводи, "не утврди или одобри статус Косова и Метохије".

Поред осталог, српска делегација је тражила и да се предложени текст измени тако да оснивање ЗСО буде предуслов за наставак процеса разматрања апликације тзв. Косова, а не постприступна обавеза како стоји у препоруци. 

На текст препоруке о пријему тзв. Косова коју ће сутра разматрати посланици у Стразбуру поднето је 15 амандмана.

У Парламентарној скупштини Савета Европе почело је пролећно заседање, током којег ће посланици у Стразбуру разматрати и захтев тзв.  Косова за пријем у Савет Европе.

Данас је Одбор за правна питања и људска права Парламентарне скупштине СЕ подржао нацрт мишљења, а сутра своје мишљење треба да да и политички комитет, после чега ће се о пријему тзв. Косова расправљати и на пленарном заседању.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво