Читај ми!

Почело пролећно заседање ПССЕ, тема и захтев Приштине о пријему

У Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) почело је пролећно заседање, које ће трајати до 19. априла, током којег ће посланици у Стразбуру разматрати и захтев тзв. државе Косово за пријем у Савет Европе, а наши највиши званичници поручили су да ће се Србија до последњег тренутка борити да до тога не дође.

Комитет за правна питања и људска права данас у 14.00 сати треба да да своје мишљење о томе, а сутра и политички комитет, после чега ће се о пријему тзв. Косова расправљати и на пленарном заседању ПССЕ, рекла је за Танјуг шефица српске делегације Биљана Пантић Пиља.

Председник Србије Александар Вучић написао је писма свим чланицама Савета Европе и позвао их да још једном размисле о пријему тзв. Косова. Писао је и председнику Генералне Скупштине Уједињених нација и разговарао са њим о резолуцији о Сребреници.

Писмо ће данас уручити специјални изасланик Вук Јеремић. Сви који газе уставни поредак Србије, за то ће одговарати, каже Вучић.

"Посебно сам указао на трик којим ће се служити 10. маја када ће послати нацрт ЗСО у тобожњи уставни суд на оцену уставности, после којег наравно ништа неће урадити, не би ли некоме замазали очи и обезбедили глас у Савету Европе", рекао је председник Вучић.

Истакао је да ће Србија наставити да се бори, као и да је о томе разговарао и са француским председником Емануелом Макроном, који је имао разговоре јуче и прекјуче са немачким канцеларом Олафом Шолцом.

“Ми ћемо се држати не само међународно јавно-правних норми, већ ћемо се борити до последњег тренутка за истину и правду", рекао је Вучић.

Изјашњавање о захтеву Приштине на пленароној седници, а на основу, извештаја који ће презентовати известилац ПССЕ за пријем тзв. Косова у ту организацију Дора Бакојани, предвиђено је за уторак 16. априла.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво