Жалба суду у Приштини на одлуку о притвору Срећку Софронијевићу

Адвокат Небојша Влајић уложио је жалбу суду у Приштини на одлуку о одређивању притвора његовом брањенику Срећку Софронијевићу из Звечана, ухапшеном у суботу на пункту Брњак код Зубиног Потока.

Суд је Софронијевићу у недељу, на захтев тужиоца, одредио једномесечни притвор. Адвокат Влајић је током саслушања казао да нема основане сумње да је његов брањеник починио било какво кривично дело.

"Нема ни опасности од бекства, јер је он читаво време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће ни сада", казао је Влајић.

Упркос његовим наводима, у суду су одлучили да Софронијевић буде и даље у притивору, тврдећи да "уколико буде слободан, може да се сакрије или побегне ради избегавања кривичне одговорности, пошто је окривљени и држављанин Републике Србије".

Софронијевић је према наводима из саопштења суда означен као један од чланова групе која је октобра месеца 2021. године у Звечану, наводно напала полицијске службенике.

Суд је уобјави навео да се Софронијевић терети за кривична дела "напад на службено лице у саизвршилаштву и неовлашћено поседовање оружја", док је према оптужбама полиције био осумњичен и за наводно "тешко убиство у покушају", "позива наотпор, учешће у немирима и хулиганство" и "уништавање или оштећење имовине".

Софронијевићје према тврдњама из суда наводно био у групи која је у селу Рударе код Звечана, у октобру 2021. подигла барикаду и направила заседу, из које је оружано напала полицију и ранила њеног припадника.

Софронијевићје међутим тога дана рањен хицем испаљеним из ватреног оружја, а из Канцеларије за КиМ су навели детаље његовог рањавања.

"Софронијевић се месецима опорављао од последица рањавања, а метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дете", подсетили су из Канцеларије и додали да је Софронијевић "мирно наставио да живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти север КиМ, те да је хапшење наставак застрашивања и провокација којима је изложен, с циљем да напусти своје огњиште, али и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да неће имати мира док год је Курти на власти".

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије